• Izdelava spletnih strani

  Izdelava spletnih strani

  Podjetje GeminiStil vam ponuja izdelavo in oblikovanje spletnih strani. Spletne strani in elektronske komunikacije lahko predstavljajo pomembno konkurenčno prednost za podjetje.

 • Izdelava spletnih strani z Joomlo!

  Izdelava spletnih strani z Joomlo!

  Pri izdelavi spletnih strani uporabljamo odprtokodni sistem za upravljanje z vsebinami (CMS ali Content Management System) Joomla!, zaradi česar je razvoj spletnih strani bistveno cenejši in hitrejši.

 • Optimizacija spletnih strani

  Optimizacija spletnih strani

  Optimizacija spletnih strani za spletne iskalnike. Cilj optimizacije spletne strani je doseči čim višjo pozicijo na iskalnikih (Najdi.si, Google).

 • Vzdrževanje spletnih strani

  Vzdrževanje spletnih strani

  Vzdrževanje ali nadgradnja spletne strani. Vzdrževanje spletne strani pomeni, da vse spremembe in novosti takoj objavite na spletni strani in ažurirate obstoječe podatke.

DomovPogosta vprašanja

Pogosta vprašanja

Share

Vodič pogostih vprašanj in odgovorov smo pripravili, ker iz dneva v dan ugotavljamo, da imajo podjetja premalo praktičnega znanja s področja spletnih strani in spletnega poslovanja in zaradi tega nemalokrat slabe izkušnje z izdelovalci spletnih strani ali slabimi rezultati poslovanja preko spleta.

V vodiču boste našli koristne napotke in pojasnila za premišljene odločitve pred vstopom v splet.


Izdelava spletnih strani

Vprašanja in odgovori povezani z izdelavo spletnih strani.

 

Ali spletno stran sploh potrebujem/o?

Spletne strani in internet so postali glavni medij komuniciranja podjetja s svojo okolico. Noben drug medij ne more tako kakovostno (s sliko, zvokom, gradivom, animacijami, filmom ipd.) in na tako hiter način komunicirati s svojim okoljem. Prednosti in priložnosti je ogromno!

Kakšne vrste spletnih strani poznamo?

Spletne strani so lahko samo kot osnovna predstavitev - npr spletna vizitka, predloge, celostna korporativna predstavitev, spletna trgovina, portalni sistem ali kakšna druga rešitev po meri. Razvrstitev je možna tudi po drugih kriterijih (tehnoloških, vsebinskih ipd). V praksi je večina spletnih strani predstavitvenih korporativnih.

Kako pristopiti k izdelavi spletne strani?

Za kakovostno in kar je najpomembnejše, uspešno ter učinkovito spletno stran je potrebna celostna strategija. Nastop na spletu po sistemu "važno, da je nekaj in da je poceni" se hitro izkaže, da prinaša več škode kot koristi. Za celovit pristop je potrebna ciljna strategija. Na podlagi vaše celostne grafične podobe se ustvarijo rešitve po meri za vas.

Koliko stane izdelava spletne strani?

Kakovostna spletna stran je investicija. Investicija, ki se ob pravilnem nastopu zelo hitro povrne. Vse naše spletne strani so narejene po meri stranke strateško določene za zastavljene cilje. Vseh projektov se lotimo načrtno in z temeljnim ciljem ustvariti kakovostno spletno mesto.

Več o ceniku izdelave spletnih strani.

Kako dolgo traja izdelava spletnih strani?

Čas izdelave spletnih strani je odvisen od kompleksnosti projekta. Povprečen čas izdelave od roka, ko pridobimo vse materiale in dokončno dorečemo strukturo je med 20 in 30 delovnih dni. Za izdelavo spletne trgovine je rok okrog 50 dni. Kompleksnejše rešitve se delajo postopoma in po dogovoru.

Kaj je ključni problem v izdelavi spletnih strani?

Dejstvo je, da uporabniki Interneta uporabljajo spletne iskalnike (npr. Najdi.si, Google.com ipd). Največ obiskovalcev spletnih strani ustvarijo iskalniki (po raziskavah več kot 90%). Torej, ko nekoga ali nekaj iščejo, vpišejo tisto ključno besedo v spletnih iskalnik. Le tisti zadetki in prikazi, ki se bodo prikazali na prvi ali nekaj prvih straneh iskalnika bodo uspešni.

Ali je možno spletne strani kasneje tudi nadgraditi?

Vsekakor. Naša tehnologija izdelave temelji na ogrodju dinamične strežniške rešitve HTML DHTML, pri kateri so vsi podatki standardnega SQL baznega zapisa. V praksi to pomeni, da je celotna struktura modularna in jo je mogoče preprosto spreminjati, povezovati z drugimi spletnimi stranmi in nadgrajevati.

Spletno stran želimo obnoviti oz. nadgraditi. Kako naprej in kaj svetujete?

Če že imate spletno stran, je potrebna analiza z vsebinskega in tehničnega vidika, da se določi, kaj bi bilo smiselno prenoviti in kako. Največkrat se nadgradnja v smislu samo oblikovanja ne izplača, ampak se ohranijo le vsebine, na katere se doda nov izgled, ter nova spletna koda, ali samo modul.

Ali mi lahko poleg spletnih strani zagotovite tudi elektronsko pošto?

Vsaki spletni domeni pripada v osnovi tudi poštni strežnik. To pomeni, da lahko imate svoje elektronske naslove - elektronska pošta. Vsaki domeni pripada določeno število E-poštnih predalov, glede na izbrano gostovanje, vsekakor se lahko E-poštni predali dodajajo v neomejenem številu. Vsak elektronski predal ima možnost POP ali webmail spletnega dostopa, samodejno preusmerjanje, odgovarjanje ipd.

Kako je z antivirusno podporo elektronski pošti? Pa preprečevanje nezaželene pošte?

Oboje, tako antivirusna zaščita in "spam" zaščita elektronskih predalov je že v osnovni ceni in brez doplačila. Vaša elektronska pošta je varna! To pa seveda ne pomeni, da ne potrebujete antivirusnega programa na vašem računalniku.

Zasledil sem, da nekateri ponujajo CMS sisteme za urejanje spletnih strani. Imate to tudi vi?

Vsi naši spletni projekti so v osnovi izdelani v CMS sistemu Joomla. S tem sistemom sami lahko poljubno urejate vsebine, dodajate slike, dokumente, urejate povezave, vstavljate in popravljate tabele in še marsikaj. S tem lahko sami skrbite za svoje spletno mesto.

Ali je težko upravljati s stran preko vašega CMS sistema?

Ne, seveda ne. Potrebno je osnovno znanje dela z programi kot so Word ipd. Za delo z CMS sistemom namreč ne potrebujete nobene dodatne programske opreme ali posebnega znanja. Vse kar potrebujete je le spletni brskalnik, ki pa je nameščen na vsakem računalniku. To pomeni, da lahko vaše spletne strani urejate od koder koli, tudi od doma, oz. vsepovsod kjer imate dostop do interneta. Urejanje v CMS sistemu Joomla je zelo enostavno, tako da večina strank zelo uspešno samostojno upravlja svoje spletne strani.

Ali je možno, da več ljudi upravlja z spletno stranjo?

Da. Možno je natančno določiti kdo lahko upravlja s spletno stranjo na različnih nivojih. Lahko določimo npr. da nekdo vidi in ureja vse, nekdo samo novice, tretji ureja projekte ipd. Dodajanje uporabnikov je samostojno in preprosto.

Kdo nam lahko vpiše spletne strani v imenike in spletne iskalnike?

Mi. To naredimo za vas brezplačno ob izdelavi spletne strani. Vaše spletne strani vpišemo v vse pomembnejše slovenske in tuje spletne imenike, ter iskalnike. Pri tem ne uporabljamo orodij za masovno pošiljanje, saj dokazano zmanjšujejo kakovost in rangiranje vašega vpisa v iskalnikih.

Kdo določa, kako visoko med zadetki iskalnika se bo pojavila naša spletna stran?

Odgovor zahteva kompleksnejšo poznavanje vsakega iskalnikov. Vsak spletni iskalnik ima svoje načine in tehnologijo po čem razvršča spletne strani. V splošnem pa je rangiranje odvisno od: vsebin na vašem spletnem mestu, ključnih besed, kakovosti vašega spletnega mesta, pomembnosti in iskanosti vaših strani ter nenazadnje trikov, ki jih uporabimo za višje rangiranje vaših spletnih strani.

Brezplačna izdelava spletnih strani - je to res?

Načeloma brezplačne izdelave spletne strani NI - obstaja pa alternativa: samostojna izdelava spletne strani. Brezplačna izdelava spletnih strani je na voljo vsako leto le nekaj izbranim, neprofitnim ustanovam in tistim, za katere ocenjujemo, da resnično potrebujejo pomoč in jim brezplačna izdelava spletnih strani lahko doprinese k njihovemu blagostanju.

end faq

Optimizacija spletnih strani

Vprašanja in odgovori povezani z optimizacijo spletnih strani.

Ni vprašanj v tej kategoriji.

 

Vzdrževanje spletnih strani

Vprašanja in odgovori povezani z vzdrževanjem spletnih strani.

 

Koliko stane vzdrževanje spletnih strani?

Vzdrževanje spletne strani je predvsem odvisno od tega, koliko boste pri urejanju strani samostojni. Za vzdrževanje imamo pripravljene pakete, ki so zastavljeni glede na predvideno količino dela v prihodnosti.

Več o ceniku vzdrževanja spletne strani.

end faq

Domene

Vprašanja in odgovori povezani z domenami.

 

Kaj je domena?

Domena je niz znakov, ki je registriran na določenega lastnika in v registru domen in predstavlja spletni naslov, ki ga lahko uporabite za prikaz vaših spletnih strani in elektronsko pošto. Vsaka domena je unikat, kar pomeni, da je lahko registrirana samo enkrat. Pri domenah velja pravilo: kdor prej pride, prej melje. Domen ni možno rezervirati. S tem, ko registrirate domeno, postanete njen (edini) lastnik in si pridobite ekskluzivno pravico do razpolaganja z domeno.

Ali lahko pri vas registriramo spletne domene?

Ne, lahko pa vam pomagamo pri registraciji domen tipa .com, .net, .org, .info, .de, .eu itd., ter domene .si, ki je najbolj primerna za slovenska podjetja, ki tržijo produkte in storitve po Sloveniji.

end faq

Gostovanje spletnih strani

Vprašanja in odgovori povezani z gostovanjem spletnih strani.

 

Zakaj sploh potrebujem gostovanje za spletno stran?

Vaša spletna stran potrebuje prostor na računalniku (strežniku), ki je vedno povezan v splet, da lahko vaši obiskovalci spletno stran vidijo. to je gostovanje spletne strani.

Ali mi lahko poleg spletnih strani zagotovite tudi elektronsko pošto?

Vsakemu gostovanju spletne strani pripadajo v osnovi tudi e-poštni predali. To pomeni, da lahko pri nas imate svoje elektronske naslove - elektronska pošta. Vsaki domeni pripada določeno število e-poštnih predalov, glede na izbrano gostovanje, vsekakor se lahko e-poštni predali dodajajo v neomejenem številu. Vsak elektronski predal ima možnost POP ali webmail spletnega dostopa, samodejno preusmerjanje, odgovarjanje ipd.

Kako je z antivirusno podporo elektronski pošti? Pa preprečevanje nezaželene pošte?

Oboje, tako antivirusna zaščita in "spam" zaščita elektronskih predalov je že v osnovni ceni in brez doplačila. Vaša elektronska pošta je varna! To pa seveda ne pomeni, da ne potrebujete antivirusnega programa na vašem računalniku.

end faq

 

Števec obiskov

0574979
vtodayDanes253
vyesterdayVčeraj51
vweekTa teden443
vlweekPrejšnji teden303
vmonthTa mesec802
vlmonthPrejšnji mesec3597
vallVsi dnevi574979

We have: 7 guests online
Vaš IP: 54.234.228.78
 , 
Danes: Dec 15, 2018
FacebookBloggerFeed

infotabla

Storitve podjetja GeminiStil

modul1-storitvePonujamo vam storitve Izdelava spletne strani, Optimizacija spletne strani, Vzdrževanje spletne strani.

Vse storitve po konkurenčnih in ugodnih cenah.

Preberite več …


CMS sistem Joomla

modul2-joomla-logoSpletne strani izdelujemo na osnovi CMS sistema Joomla!.

Joomla! je Content Management System (sistem za upravljanje z vsebinami) in je najboljši, najzmogljivejši in v svetu največkrat uporabljen odprtokodni sistem za upravljanje z vsebinami (CMS), ki omogoča izdelavo profesionalnih spletnih strani.

Preberite več …

Ponudba in cenik, povpraševanje

modul3-ponudba-cenikPripravili smo vam ponudbo in cenike naših storitev, ter obrazce za povpraševanje na podlagi katerih vam bomo lažje pripravili ugodno ponudbo.

Ponudba in cenik … Preberite več …

Povpraševanje … Preberite več …

Uporaba piškotkov na www.geministil.si

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se shranijo na napravo s katero dostopate do spletne strani. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletne strani, služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in spremljanje statistike obiska strani, ter anonimno spremljanje uporabe spletne strani.

Z obiskom in uporabo spletne strani se strinjate s piškotki. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli.

Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov, ter skladnosti z direktivo EU o piškotkih, lahko preberete tukaj.

Ali sprejmete uporabo piškotkov?

EU Cookie Directive Module Information